De agenda

Dit is een overzicht van expostities over historische onderwerpen. Klik voor details op de titel of de afbeelding bij de tentoonstelling. Kijk altijd op de website van het museum welke corona-maatregelen er gelden.   Klik hier om op plaats te sorteren.


: 5000 jaar kralen
tentoonstelling 5000 jaar kralen Kralen uit hunebedden van 5000 jaar oud, Romeinse meloenkralen, middeleeuwse gebedskralen en de kralenindustrie van rond 1600. Wat kunnen zij vertellen over het verleden? Door nieuwe opgraaftechnieken en materiaal-technische analyses is steeds vaker bekend waar kralen vandaan komen en hoe oud ze zijn. Omdat kralen zowel verplaatsbaar als kostbaar zijn, hadden ze een heel eigen rol in het verleden. Te zien tot 07-05-2023 in Leiden | Meer over archeologie en bodemonderzoek.

: Podcast over Alexine Tinne
tentoonstelling Podcast over Alexine Tinne online Het Haags Historisch Museum maakte een podcast over het avontuurlijke leven van Alexine Tinne (1835-1869). Deze Haagse dame werd wereldberoemd als ontdekkingsreiziger en was een belangrijke pionier in de begintijd van de fotografie in Nederland. De podcastserie bestaat uit drie delen. Te zien tot 01-06-2023 in heel Nederland | Meer over fotografie.

online Het Haags Historisch Museum maakte een podcast over het avontuurlijke leven van Alexine Tinne (1835-1869). Deze Haagse dame werd wereldberoemd als ontdekkingsreiziger en was een belangrijke pionier in de begintijd van de fotografie in Nederland. De podcastserie bestaat uit drie delen.
Te zien tot 01-06-2023 in heel Nederland.

Lees ook het blog over Alexine Tinne, avontuurlijk fotografe

Iets voor de agenda?

Leuke tentoonstelling gezien? Heb je een favoriet historisch museum?
Mail het ons via info@geschiedenisweb.nl