Advertentie

 

De agenda

Dit is een overzicht van expostities over historische onderwerpen. Per expositie is aangegeven of het een online-expostie is, of een tentoonstelling waarvoor je een bezoek kunt reserveren. Klik voor details op de titel of de afbeelding bij de tentoonstelling.   Klik hier om op plaats te sorteren.


: Vikingverhalen
tentoonstelling Vikingverhalen Online Het fries Museum heeft een fraaie collectie luisterverhalen over de oudste geschiedenis van Friesland. Daaronder ook verhalen over de Vikingen. Ga er eens luisteren! Te zien tot 30-09-2021 in Leeuwarden | Meer over Vikingen.

: Besmet! Epidemieën vroeger en nu
tentoonstelling Besmet! Epidemieën vroeger en nu Reserveren Deze expositie gaat over uitbraken van besmettelijke ziekten, en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Hoe gingen we vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? Welke inzichten bieden historische epidemieën voor de toekomst? En welke oplossingen biedt de wetenschap? Wetenschappelijke objecten en kunstvoorwerpen tonen een intrigerende balans tussen gezondheid en risico en tussen maatschappelijke uitsluiting en empathie. Natuurlijk gaat de tentoonstelling ook in op de recente uitbraak van het coronavirus. Te zien tot 29-01-2022 in Leiden.

: De Haven
tentoonstelling De Haven Reserveren Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. Maar hoe ontstond nu eigenlijk de grootste zeehaven van Europa? De basis voor deze expositie is een collectie, die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat. Er zijn modellen van schepen, kranen en baggermolens te zien maar ook schilderijen en foto's. Deze objecten geven een beeld van de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven. Hoe veranderde de uitvinding van de container daar alles? En wat was het tragische lot van de eerste Nederlandse oceaanstomer? Te zien tot 06-03-2022 in Rotterdam | Meer over scheepvaart en scheepsbouw.

Reserveren Deze expositie gaat over uitbraken van besmettelijke ziekten, en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Hoe gingen we vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? Welke inzichten bieden historische epidemieën voor de toekomst? En welke oplossingen biedt de wetenschap? Wetenschappelijke objecten en kunstvoorwerpen tonen een intrigerende balans tussen gezondheid en risico en tussen maatschappelijke uitsluiting en empathie. Natuurlijk gaat de tentoonstelling ook in op de recente uitbraak van het coronavirus.
Te zien tot 29-01-2022 in Leiden.

Iets voor de agenda?

Leuke tentoonstelling gezien? Heb je een favoriet historisch museum?
Mail het ons via info@geschiedenisweb.nl

: Gesponsorde links