Advertentie

 

De agenda

Dit is een overzicht van expostities over historische onderwerpen. Klik voor details op de titel of de afbeelding bij de tentoonstelling. Kijk altijd op de website van het museum welke corona-maatregelen er gelden.   Klik hier om op plaats te sorteren.


: Zeemonsters
tentoonstelling Zeemonsters Verhalen over zeemonsters zijn al eeuwen oud. Vroeger zagen zeelui, misschien wel door de barre omstandigheden tijdens hun reizen, regelmatig monsters. In de Middeleeuwen geloofden mensen dat zeemonsters echt bestonden. Daarom zijn ze terug te vinden op oude zeekaarten, waarvan een aantal bijzondere exemplaren te zien is in deze familietentoonstelling (4+). Uiteraard komt ook het monster van Loch Ness aan bod. Te zien tot 30-09-2022 in Rotterdam.

Tip

: Doggerland

tentoonstellingstip

Een expositie over een in de Noordzee verdwenen prehistorische wereld: Doggerland. Ruim 8000 jaar geleden leefden in een uitgestrekt en vruchtbaar landschap mammoeten, wolharige neushoorns, reuzenherten, Neanderthalers en de eerste moderne mensen. Hun verhaal wordt verteld aan de hand van ruim 200 vondsten uit het gebied tussen Nederland en Engeland.
Te zien tot 31-10-2021 in Leiden.

Iets voor de agenda?

Leuke tentoonstelling gezien? Heb je een favoriet historisch museum?
Mail het ons via info@geschiedenisweb.nl

: Gesponsorde links