De geschiedenis van Vikingen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van Vikingen.

Gevonden artikel(en): 2

: Sporen van Vikingen
Sporen van Vikingen Sven Gaffelbaard, Thorstein de Rode of Harald Schoonhaar: het lijken wel namen uit Asterix en Obelix. Maar het zijn echte namen van beroemde Vikingen. Dit volk uit het Noorden, daarom ook wel de Noormannen genoemd, trok in de Middeleeuwen langs de rivieren Europa in. Daarbij lieten ze op allerlei plaatsen hun sporen na. Zo werd in Engeland aan het begin van 2007 een spectaculaire Vikingschat gevonden. Kun je zo'n schat ook in Nederland aantreffen? Lees meer >>

: Vikingtekst in Utrecht
Vikingtekst in Utrecht Op het Domplein in Utrecht staat sinds 1936 een grote kei. Ik ben er zelf talloze keren langsgekomen zonder ooit te beseffen wat het eigenlijk is: de kei bevat een inscriptie van de Vikingkoning Harald en is versierd met fraaie Vikingmotieven uit het midden van de tiende eeuw. Lees meer >>

Gevonden link(s): 4
: Pago Wirense: geschiedenis van Wieringen
Wieringen is een voormalig eiland, gelegen in de noordelijke punt van de provincie Noord-Holland. Op deze site wordt een poging gedaan zoveel mogelijk informatie over Wieringen te verzamelen en toegankelijk te maken voor iedere geïnteresseerde.
Website | Hippolytushoef
: Museum Dorestad
De geschiedenis van Wijk bij Duurstede begint bij de vroeg-middeleeuwse handelsplaats Dorestad. Maar ook in de late middeleeuwen speelde de stad een rol, het was de woonplaats van verschillende Utrechtse bisschoppen. Het museum toont vooral aan de hand van bodemvondsten het verhaal van de stad.
Museum | Wijk bij Duurstede
: Vikingen in Nederland
Door een aantal succesvolle opgravingen bij Wieringen in de jaren negentig is er steeds meer bekend over de rol van de Vikingen in Nederland. In Den Oever is nu een informatiecentrum geopend waar onder andere aandacht wordt besteed aan twee Vikingsschatten en de handel van de Vikingen. Opo de website is ook een speciale kindersite over Vikingen te vinden.
Museum | Den Oever
: Prehistorisch dorp
Dit openlucht museum bestaat uit een reconstructie van een prehistorisch dorpje 'Eversham' uit de ijzertijd (800-50 voor Christus) en een middeleeuws stadje 'Endehoven' (1250-1600 na Christus). Er zijn regelmatig themadagen, bijvoorbeeld rond Halloween, Vikingen of Romeinen.
Openluchtmuseum | Eindhoven

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links