De geschiedenis van bloembollen en -teelt

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van bloembollen en -teelt.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Prachtig tulpenboek
Speciale Collecties van Wageningen UR Library bezit het tulpenboek van P. Cos uit 1637. De catalogus is uitgegeven op het hoogtepunt van de tulpenmanie. De volledige titel van het boek is 'Verzameling van een meenigte tulipaanen, naar het leven geteekend met hunne naamen, en swaarte der bollen, zoo als die publicq verkogt zijn, te Haarlem in den jaare A. 1637, door P. Cos, bloemist te Haarlem'. In de publicatie zijn gouaches van tulpen te zien, zoals de Viseroij, waarvan 1 bol, afhankelijk van de grootte, tussen de 3.000 en 4.200 gulden kostte. Een ervaren vakman verdiende in die tijd ongeveer 300 gulden per jaar.
Website
: Museum Oud Anna Paulowna
Museum Anna Paulowna laat de geschiedenis zien van zowel de koningin Anna Paulowna als de geschiedenis van de polder die naar haar genoemd is. Ook de bloemenbollenteelt in deze polder krijgt aandacht. Bekijk ook eens de beeldbank op de site.
Museum | Breezand
: Museum Oud Noordwijk
Dit museum geeft een tijdsbeeld van het leven in Noordwijk ruim honderd jaar geleden. Niet alleen het leven van de vissers en hun bomschuiten wordt getoond. Ook de vele kruiden- en bollentelers uit het omliggende land krijgen aandacht.
Museum | Noordwijk
: Museum de Zwarte Tulp
De bollenstreek ligt langs de kust tussen Haarlem en Leiden. De aanwezigheid van bollenkwekers heeft grote invloed gehad op zowel het landschap als de bewoners van deze streek. Dit museum legt uit hoe dat zit.
Museum | Lisse
: Hortus Bulborum
Een Hortus Bulborum is een tuin met louter bloembollen. Ruim 2500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en andere vaak historische voorjaarsbollen bloeien in deze tuin. Er worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard, die commercieel nauwelijks meer interessant zijn.
Tuin of park | Limmen

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links