De geschiedenis van bus en tram

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van bus en tram.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 12
: Railmusea Nederland
Maar liefst 27 railmusea hebben zich verenigd op deze site. Een goed startpunt voor wie geïnteresseerd is in museumtreinen en andere spoorgeschiedenis, maar ook voor liefhebbers van de tram.
Website
: De Tramwegstichting
De Tramweg-Stichting steunt initiatieven om Nederlands trammaterieel te restaureren, voor het nageslacht te bewaren en er zo mogelijk mee te rijden. Vanuit het besef dat er steeds meer rijdend erfgoed verdween is deze stichting opgericht en deze bezit inmiddels een ruime collectie trams. De site geeft meer informatie over de collectie.
Website
: Nederlandse Trolleybus Vereniging
De Nederlandse Trolleybus Vereniging houdt zich bezig met het heden en verleden van het vervoer met trolleybussen. Deze interesse kan zich richten op het materieel, de techniek of het lijnennet. Alleen op Arnhem of ook op trolleybussen in andere steden. De NTV beschikt over uitgebreide documentatie zoals dia's en foto's, tekeningen en technische en historische gegevens.
Website
: Haags Openbaar Vervoer Museum
In het museum werken twee stichtingen (SHTM en HBM) samen om te laten zien hoe het openbaar vervoer in Den Haag en omstreken was, is en zal worden geregeld.
Museum | Den Haag
: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Een ritje met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is een reis door de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Behalve de fraaie collectie Nederlands stoomtrammaterieel vindt u in het Museum ook een grote collectie historische bagage, authentieke seinen en seintoestellen en een grote hoeveelheid documentatie.
Museum | Hoorn
: Nationaal Busmuseum
Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er toch geworden is van al die prachtige bussen, die ooit over de Nederlandse wegen hebben gereden? U ziet ze nog wel eens voorbij komen in oude films, boeken of tijdschriften. Duizenden bussen belandden aan het eind van hun werkzaam leven op de schroothoop. Gelukkig is een aantal van deze historische bussen dit lot bespaard gebleven en zijn ze in dit museum te zien.
Museum | Hoogezand
: Haags Busmuseum
De collectie van het HBM bestaat uit 24 bussen. Enkele bussen uit de collectie zijn zo waardevol dat ze door de gemeente Den Haag zijn erkend als 'roerend monument'. De oudste bus in de collectie is de Chevrolet 'Staff Car'. De jongste bus is een Den Oudsten geledebus van de HTM uit 2001. Het grootste deel van de collectie is gerestaureerd en rijvaardig. Helaas passen niet alle bussen tegelijkertijd in het museum, daarom wisselt de expositie regelmatig van samenstelling.
Museum | Den Haag
: Museum R.T.M. Ouddorp
Museum R.T.M. Ouddorp laat materieel zien en rijden van voorheen de N.V. Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM). Deze reed niet alleen in Rotterdam maar ook naar de eilanden onder die stad. Op een zes kilometer lange baan laten vrijwilligers u ervaren hoe eens een groot stoomtrambedrijf eruit heeft gezien.
Museum | Ouddorp
: Trammuseum Amsterdam
De stichting Amsterdams Openbaar vervoer Museum (AOM) wil komen tot een museum waarin de diverse aspecten van de Amsterdamse trams, bussen en IJ-veren getoond worden.
Museum | Amsterdam
: Stadsmuseum Doetinchem
Uiteraard is de geschiedenis van Doetinchem te zien in dit museum. De collectie omvat onder andere materiaal over de Gelderse tram, de distilleerderij, een oude schoolklas en allerlei archeologisch materiaal. Al deze voorwerpen laten zien hoe er geleefd werd in vroeger tijden.
Museum | Doetinchem
: Museum Tramstation
In een oud station van de tramlijn van Delft naar de Lier is nu een trammuseum gevestigd. Daarnaast is het Tramstation depot van archeologisch vondstmateriaal uit Schipluiden. Er zijn onder andere resten van voormalig Kasteel Keenenburg te zien.
Museum | Schipluiden
: Trammuseum Rotterdam
Door het hele land zijn tramfans actief bezig met het restaureren van oude trams en het verzamelen van informatie over dit vervoermiddel. De groep in Rotterdam heeft een klein eigen museum. Alle historische Rotterdamse trams zijn nu onder een dak samengebracht en van maart tot en met oktober zijn de trams voor publiek opgesteld op de open museumdagen.
Museum | Rotterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links