Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van chocolade.
Gevonden artikel(en): 1
: Pasen en chocola | |
Zo rond de Pasen liggen de winkels weer lekker vol met allerlei Paas-tractaties van chocola: paashazen, paaskippen en vooral heel veel eieren. Nederland kent een vrij lange traditie van chocola maken die begon rond 1700. Lees meer >> |
Gevonden link(s): 3 | |
: De geschiedenis van de chocoladeletter | |
Leuk artikel over de herkomst en geschiedenis van de chocoladeletter. Ook de verpakkingen van de letters krijgen ruime aandacht. | |
Website | |
: Gemeentemuseum Weesp | |
Sinds 2004 heeft het Gemeentemuseum Weesp de collectie Weesper porselein uit het Rijksmuseum in bruikleen. Deze is te zien naast (onder andere) archeologische vondsten, voorwerpen met betrekking tot de chocoladefabriek van Van Houten, en materiaal van andere Weesper bedrijven. | |
Museum | Weesp | |
: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij | |
In het museum kunt u zien en ruiken hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. Het oude bakkersvak wordt gedemonstreerd en er wordt regelmatig met marsepein en chocola gewerkt. | |
Museum | Medemblik |
Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.
Meer geschiedenis? Kijk eens bij BOL.com naar dit boek:
Een bloedstollend verhaal over muiterij, waanzin en een strijd op leven en dood