De geschiedenis van drank en frisdrank

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van drank en frisdrank.

Gevonden artikel(en): 1

: Drank, drinken en drankbestrijders
Drank, drinken en drankbestrijders Voordat er in Nederland een goede drinkwatervoorziening was, was het verstandiger om geen water uit de pomp te drinken. Vaak was dit water besmet met allerlei ziekten zoals cholera. Het drinken van alcoholhoudende dranken was in die tijd gek genoeg gezonder. Lees meer >>

Gevonden link(s): 9
: Elsmuseum
Ook een drankje kan een eigen museum hebben. In Beek is een museum ingericht, dat helemaal in het teken staat van kruidenbitter ELS LA VERA (voor velen Elske of Aelske). De oude destilleerapparaten worden nog regelmatig gedemonstreerd zodat een Elske geproefd kan worden.
Museum | Beek
: Biermuseum De Boom
Bier is al duizenden jaren de populairste alcoholhoudende drank in onze streken. Het biermuseum laat zien hoe de laatste honderd jaar bier gemaakt en gedronken is. Daarnaast beschikt biermuseum De Boom over een uitgebreide verzameling verpakkings- en reclamemateriaal.
Museum | Alkmaar
: Nederlands Wijnmuseum
Hoewel Nederland geen wijnproducerend land is werd en wordt er toch veel wijn gedronken. Het Wijnmuseum laat zien hoe wijn in heden en verleden gedronken en gemaakt wordt. Zelfs kurketrekkers en postzegels over wijn zijn te zien in dit Arnhemse museum.
Museum | Arnhem
: Het Bierreclamemuseum
Aan reclame voor bier is altijd veel aandacht besteedt. Dat is goed te zien in dit museum dat een collectie reclamemateriaal heeft uit de periode 1900-1960. Er kan ook in een historisch cafeinterieur een biertje worden gedronken.
Museum | Breda
: Nederlands Watermuseum
Het Nederlands Watermuseum is een museum over alle aspecten van zoet water. Een doe-museum waar je bijvoorbeeld een tochtje kunt maken door het riool, een prachtige film over water kunt bekijken, maar waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.
Museum | Arnhem
: Brouwerijmuseum De lange gang
In Groenlo brouwt men Grolsch bier, dit museum laat zien hoe dat gaat.
Museum | Groenlo
: Museumbrouwerij De Roos
Museumbrouwerij De Roos is een authentieke dorpsbrouwerij uit de 19e eeuw vol met voorwerpen uit die tijd. De Roos is een werkend museum: het brouwt zijn eigen bieren, die te koop zijn in de museumwinkel en te proeven zijn in het proeflokaal.
Museum | Hilvarenbeek
: Jenevermuseum
Denk je aan Schiedam dan denk je aan jenever. Daarom staat in deze brandersstad het Jenevermuseum. In de werkende branderij van het museum wordt jenever gestookt, precies zoals 300 jaar geleden. Verder heeft het museum een collectie van reclame-uitingen, glaswerk, verpakkingen, werkmaterialen en nog veel meer.
Museum | Schiedam
: Stadsmuseum Doetinchem
Uiteraard is de geschiedenis van Doetinchem te zien in dit museum. De collectie omvat onder andere materiaal over de Gelderse tram, de distilleerderij, een oude schoolklas en allerlei archeologisch materiaal. Al deze voorwerpen laten zien hoe er geleefd werd in vroeger tijden.
Museum | Doetinchem

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links