De geschiedenis van erfgoed (per provincie)

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van erfgoed (per provincie).

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: De verhalen van Groningen
Deze site presenteert het cultureel erfgoed van Groningen door middel van verhalen. Er zijn verhalen te lezen over het verre, maar ook het recente verleden. Ook over bijzondere gebeurtenissen, monumenten, personen en historische objecten.
Website | de provincie Groningen
: Erfgoed in de stad Utrecht
Deze site over Utrechts erfgoed laat zien welke monumenten er zoal in de stad te vinden zijn. Verder is er aandacht voor de onstaansgeschiedenis van de stad en haar gebouwen, grachten en werven. Ook archeologisch onderzoek wordt nader toegelicht.
Website | Utrecht
: Collectie Gelderland
Grasduinen in de rijke verzamelingen van 27 Gelderse musea, of op zoek naar dat ene object of die bijzondere collectie... Collectie Gelderland biedt u een kijkje achter de schermen. Er zijn zowel voorwerpen als verhalen te vinden op deze site.
Website | de provincie Gelderland
: Bronnen en kaarten over het Nederlandse landschap
Deze website is de toegang tot een enorme hoeveelheid materiaal over het nederlands landschap. Van verdedigingswerken tot een zadendatabank, van wederopbouwgebieden tot een archeologische landschappenkaart. Als je iets wilt weten over de geschiedenis van je woonplaats dan is dit een prima startpunt.
Website
: Mijn Gelderland
Op deze site wordt zoveel mogelijk informatie over alle vormen van erfgoed in Gelderland verzameld.
Portal | de provincie Gelderland
: Landschap Erfgoed Utrecht
Nieuws en links over het erfgoed in de provincie Utrechts zijn te vinden via deze website. Ook is er een overzicht van historische vereninigingen te vinden op de site.
Portal | de provincie Utrecht

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links