De geschiedenis van journalistiek en pers

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van journalistiek en pers.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Wat was het nieuws?
Het radionieuws, 'verzorgd door het ANP', was lange tijd de belangrijkste bron voor het laatste nieuws in Nederland. Vrijwel alle nieuwsuitzendingen zijn via deze site in uitgetikte vorm terug te vinden, soms voorzien van aantekeningen door de nieuwslezer.
Website
: De Indische pers
De Nederlandstalige 'Indische' pers heeft een belangrijke rol gespeeld in maatschappelijke, politieke en culturele ontwikkelingen in Nederlands-Indië, later Indonesië. Deze website geeft een overzicht van de titels die er verschenen.
Website
: Nederlands Persmuseum
Het Persmuseum gefuseerd met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het gebouw van het Persmuseum in Amsterdam sloot op 19 juni 2017 zijn deuren voor het publiek. Het IISG beheert collectie van het voormalige Persmuseum. Voor het doorzoeken en raadplegen van de collectie, het aanvragen van reproducties en contact over de collectie kun je terecht bij het IISG.
Museum | Amsterdam
: ANP Historisch fotoarchief
Dit archief van het welbekende fotopersbureau omvat een unieke collectie nieuwsfoto's van 1900 tot en met 1996. De collectie is op trefwoord te doorzoeken en on-line te bekijken.
Beeldbank

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links