De geschiedenis van kaas

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van kaas.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Het Hollands Kaasmuseum
Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd in het hartje van kaasstad Alkmaar in het monumentale Waaggebouw. Het museum toont de bereiding van zuivelproducten door de eeuwen heen, de handel en het leven op het platteland. De collectie bestaat onder meer uit historische gebruiksvoorwerpen, film- en beeldmateriaal en schilderijen.
Museum | Alkmaar
: Kaasmuseum Bodegraven
In het kaasmuseum komt u van alles te weten over het maken van kaas, met name de boerenkaas. Aan de hand van honderden voorwerpen, foto's, oude documenten en films wordt een levensecht beeld gegeven van de kaasmakerij en wat daarmee verband houdt.
Museum | Bodegraven
: Museum It Tsiispakhūs
Dit museum is gevestigd in een voormalig kaaspakhuis, een rijksmonument uit 1905. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van het boter-en kaasmaken. Via de permanente expositie op de kaaszolder kunt u aan de hand van oude schoolplaten de weg van de melkwinning volgen tot boter en kaas. Hier staat ook de unieke modelstoomboterfabriek uit ca. 1910 die in werking mag worden gezet.
Museum | Wommels
: Het Goudse kaas- en ambachtenmuseum
Waar anders dan in de Goudse kaaswaag vind je het Goudse kaasmuseum. Maar Gouda is meer dan kaas, ook plateel, pijpen en kaarsen zijn bekende Goudse producten. Hoe deze producten in het verleden gemaakt werden is te zien in dit museum.
Museum | Gouda

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links