De geschiedenis van kampen in de Tweede Wereldoorlog

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van kampen in de Tweede Wereldoorlog.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Kamparchieven
Deze site biedt een overzicht van archieven en collecties over de Duitse kampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land hebben bestaan. Er is ook beeldmateriaal en een groot aantal links op de site te vinden.
Website
: Indië in Oorlog
Het webportaal Indië in Oorlog bevat een schat aan historische informatie vanaf de jaren dertig tot midden jaren zeventig: 25 collecties vol met documenten, beeldmateriaal en kaarten afkomstig van twintig partners. Hier kunt u op zoek naar sporen van uw familiegeschiedenis, naar materiaal voor een werkstuk of scriptie. Of misschien gewoon omdat u altijd al wat meer wilde weten over de Japanse bezetting en de koloniale oorlog in Nederlands-Indië.
Website
: Nationaal Monument Kamp Vught
Nationaal Monument Kamp Vught is gevestigd op een deel van het voormalige SS Konzentrationslager Herzogenbusch, ook bekend als kamp Vught. Het Monument laat de persoonlijke verhalen van slachtoffers en daders zien, maar legt ook het nazistische terreur- en vervolgingssysteem uit.
Museum | Vught
: Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Kamp Amersfoort was in verhouding met andere concentratiekampen, een klein en provisorisch kamp. Verwaarlozing, honger, mishandeling en moord drukten een stempel op het verblijf van meer dan 35.000 gevangenen die korte of langere tijd gevangen waren in het kamp. De plek waar Kamp Amersfoort lag kunt u bezoeken.
Museum | Leusden
: Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.
Museum | Westerbork
: Geniemuseum Vught
De geschiedenis van het Regiment Genietroepen is te vinden in het Geniemuseum. Foto's, uniformen, documenten en schaalmodellen geven een beeld van de veelzijdigheid van wapens. Bovendien wordt in de vaste expositie aandacht besteed aan de beladen geschiedenis van de kazerne die tijdens de oorlogsjaren deel uit maakte van het Nazi-concentratiekamp Vught.
Museum | Vught
: Vughts Historisch Museum
Aan de voorwerpen in dit museum is te zien hoe vroeger door de inwoners van Vught geleefd werd. Het gereedschap waarmee werd gewerkt, de verenigingen van het dorp, de religie en het onderwijs, alles is hier op kleine schaal terug te vinden. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis van het Kamp Vught in 1943 en 1944.
Museum | Vught

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links