De geschiedenis van keramiek

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van keramiek.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Aziatisch Keramiek
Vier musea hebben op deze site hun expertise gebundeld. Er is veel informatie te vinden over Aziatisch keramiek, een geliefd verzamelobject in Nederland sinds de tijd van de VOC. Er is een doorzoekbare database en informatie over afbeeldingen en merken op het keramiek.
Website
: Nationaal keramiekmuseum Princessehof
Ook keramiek heeft een geschiedenis. Zodra keramiek in de menselijke geschiedenis opduikt, zien we dat de makers het verfraaien. In vorm, met decoraties en glazuur. Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken en/of statussymbolen. Het museum is gevestigd in het 18de eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau. Vandaar de naam Princessehof.
Museum | Leeuwarden
: Mobach Keramiekmuseum
Het Mobach Keramiek Museum is gehuisvest in het pand dat Klaas Mobach in 1913 aan de Kanaalweg in Utrecht heeft laten bouwen. De voormalige kleiopslagplaats en de ruimte rondom de kolenoven uit 1922 dienen als expositieruimte. Het museum is eenmaal per jaar tijdens de Open Huis dagen op zaterdag en zondag geopend.
Museum | Utrecht
: Keramisch Museum Goedewaagen
Dit museum toont gedecoreerd, Nederlands industrieel aardewerk vanaf 1873. Producten van verdwenen fabrieken zoals van de Goudse grofaardewerk-fabriek De Star, de Amsterdamse plateel- en tegelbakkerij De Distel, of de Koninklijke Plateelbakkerij Zuid-Holland en Plateelfabriek Flora uit Gouda.
Museum | Nieuw Buinen

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links