De geschiedenis van kermissen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van kermissen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Geschiedenis van een kermisfamilie
Op deze site is te lezen hoe een kermisfamilie steeds weer creatief moet zijn om klanten te blijven trekken. Bij het verhaal staan ook mooie oude kermisfoto's.
Website
: Geschiedenis van de kermis
Deze site vertelt uitgebreid over de geschiedenis van de kermis. Ook de geschiedenis van de tegenstanders van de kermis komt aan bod.
Website
: Het Markiezenhof
De vaste collectie van het Markiezenhof kent vier thema's. Zowel het bestuur door Markiezen en Heren, als de handel en industrie in Bergen op Zoom en omgeving worden nader uitgelegd. Bijzonder is de zolderverdieping die in het teken staat van de kermis en de jaarmarkt.
Museum | Bergen op Zoom
: Museum Speelklok
Museum Speelklok presenteert een collectie automatische muziekinstrumenten vanaf de 15de eeuw. Carillonklokken, speeldozen, pianola's, de zingende nachtegaal, buikorgels, smartlappen, tingeltangels, automatische orkesten zoals de beroemde Vioolspeler, straat-, kermis- en dansorgels spelen live tijdens de rondleidingen.
Museum | Utrecht
: Museum Martena
Dit museum is gevestigd in een fraai stadskasteel en toont onder andere de geschiedenis van de Universiteit van de stad, het leven van Anna Maria van Schuurman en historisch Franeker. Ook is een miniatuurkermis te zien die na inworp van 50 cent in beweging komt.
Museum | Franeker

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links