De geschiedenis van klompen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van klompen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Klompen Museum Gebr. Wietzes
Klompen: iedereen weet wat het zijn en hoe ze er uitzien. Nog niet zolang geleden had bijna iedereen een paar klompen en liep daar dagelijks op. Er waren in die tijd dan ook veel klompenmakers, die allen hun eigen modellen maakten en die in een vaak bonte variatie van kleuren en versieringen uitvoerden. Het museum toont alles over klompen en maken ervan.
Museum | Eelde
: Klompenmuseum
Waar zich eens het centrum van de Noordelijke klompenmakers bevond, is nu het klompenmuseum annex Scherjon's klompenmakerij gevestigd. Sinds 1850 worden hier de 'Fryske learkeklompen' gemaakt en beschilderd in traditionele kleuren.
Museum | Noardburgum
: Klompenmuseum Sköpke Enter
In deze als museum ingerichte boerenschuur vindt u honderden handgemaakte en machinaal vervaardigde draagklompen uit binnen- en buitenland; klompen met allerlei verschillende functies zoals: de bruidsklomp, de smokkelaarsklomp, de muziekklomp en zelfs de voetbalklomp. Ook gereedschap om klompen te maken wordt getoond.
Museum | Enter
: Klompenmuseum Goor
Klompenmuseum 't Oale Ambacht heeft een collectie klompen met een bijzondere herkomst waarover veel te verhalen valt. De totale collectie omvat ca.700 geëxposeerde stuks, waaronder fraai bewerkte en beschilderde exemplaren.
Museum | Goor
: Klompenmuseum Best
Alle facetten van het klompen maken komen aan bod in dit museum. De gereedschappen die de klompenmaker gebruikte, maar ook zijn product - de klomp - in al diens verschijningsvormen. Ook is te zien hoe het klompenmaken zich heeft ontwikkeld van handwerk tot een geautomatiseerde industrietak.
Museum | Best

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links