De geschiedenis van kloosters

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van kloosters.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Gouda op schrift
Gouda op Schrift (GOS) maakt oude Goudse bronnen tot 1800 toegankelijk. Naast oude handschriften over kloosters, Erasmus en natuurlijk de stad Gouda zijn er ook kaarten van die stad te zien.
Website | Gouda
: Klooster Museum Aduard
In het oudste huis van Aduard (ca. 1600) is het museum Sint Bernardushof gevestigd. Het museum laat de geschiedenis zien van de Cisterciënzer Sint Bernardusabdij te Aduard, die tussen de 12e en de 16e eeuw beroemd werd door heel Europa.
Museum | Aduard
: Klooster Ter Apel
Klooster Ter Apel uit 1465 ligt in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen langs de eeuwenoude handelsroute van het Duitse Münster naar Groningen-Stad. Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding. Nu is het een museum voor klooster- en kerkgeschiedenis en religieuze kunst.
Museum | Ter Apel
: Museum voor religieuze kunst Jacob van Horne
Dit museum is tijdelijk gesloten. De collectie bestaat vooral uit religieuze kunst uit de periode 1350-1970, waaronder religieuze kunst uit de Middeleeuwen. Daarnaast bevat het museum een collectie erfgoed van de kloosterorde Minderbroeders-Fransiscanen. Het leven in de kloosters wordt zichtbaar gemaakt in de presentatie van dit museum in Weert.
Museum | Weert
: Gemeentemuseum Het land van Thorn
De geschiedenis van Thorn begint met de stichting van een vrouwenklooster rond het jaar 1000. Nu is het stadje vooral bekend door zijn witte huizen. In het museum wordt bijzondere aandacht geschonken aan: De abdij en de adellijke stiftdames, de negentiende en twintigste-eeuwse muziekgeschiedenis, archeologische objecten uit het Land van Thorn en kunstenaars die in Thorn hebben geleefd of gewerkt.
Museum | Thorn
: Kapucijnenmuseum Den Bosch
Dit museum laat het leven van de kapucijnen in Nederland zien, ongeveer vanaf het jaar 1882. Deze kloosterorde heeft nog steeds een aantal kloosters in het zuiden van Nederland.
Museum | Den Bosch

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links