De geschiedenis van koken en recepten

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van koken en recepten.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Oude recepten en kookhistorie
Tussen 1500 en 1800 werd er heel anders gegeten dan nu. De standaard aardappel was in die tijd nog onbekend. Wat er dan wel werd gegeten kun je lezen op deze website. Ook recepten uit de film Kruistocht in Spijkerbroek kun je hier vinden.
Website
: Culilnair Historisch Kookmuseum
Het koken en bewaren van eten kent een lange geschiedenis. Het kookmuseum toont deze in een steeds wisselende expositie. Aan de hand van keukengerei en keukenmaterialen, veelal handgemaakt, is een doorsnee te zien van de Nederlandse eetcultuur. Daarnaast bezit het museum een grote verzameling culinaire boeken.
Museum | Appelscha
: Kachelmuseum Vriezenveen
Het Kachelmuseum in Vriezenveen is een verzameling kachels, fornuizen en haarden die door verzamelaar Johan Abbink bij elkaar zijn verzameld. Het museum telt meer dan 400 kachels, haarden en fornuizen uit de periode 1750 tot heden. Hiermee krijg je een goed overzicht van de ontwikkeling van de techniek van deze warmtebron. De kachelverzameling geeft ook een goed beeld van de verschillende stijlen: van de sobere keukenkachel tot de rijk geornamenteerde stijlkachels uit grote herenhuizen.
Museum | Vriezenveen
: De Ster en de De Lelie: speciale molens
In Nederland zijn nog maar twee molens waar volgens historisch recept snuiftabak en specerijen worden gemalen. Bij molens De Ster en De Lelie is ook een winkel waar deze producten te koop zijn.
Museum | Rotterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links