De geschiedenis van koloniaal Nederland

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van koloniaal Nederland.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Collectie Museum Nusantara
Museum Nusantara toonde een collectie over de 400 jaar oude geschiedenis van Nederland en Indonesië. Het museum is gesloten maar de collectie is via deze website nog wel te bekijken. Elk voorwerp uit de collectie is voorzien van objectinformatie zoals die in de collectiedatabase van Nusantara vermeld was, en van een afbeelding. Er kan onder meer gezocht worden op objectnaam, functie of herkomst van een voorwerp, of op de naam van een gerelateerde persoon of instelling.
Website
: De Indische pers
De Nederlandstalige 'Indische' pers heeft een belangrijke rol gespeeld in maatschappelijke, politieke en culturele ontwikkelingen in Nederlands-Indië, later Indonesië. Deze website geeft een overzicht van de titels die er verschenen.
Website
: Indië in Oorlog
Het webportaal Indië in Oorlog bevat een schat aan historische informatie vanaf de jaren dertig tot midden jaren zeventig: 25 collecties vol met documenten, beeldmateriaal en kaarten afkomstig van twintig partners. Hier kunt u op zoek naar sporen van uw familiegeschiedenis, naar materiaal voor een werkstuk of scriptie. Of misschien gewoon omdat u altijd al wat meer wilde weten over de Japanse bezetting en de koloniale oorlog in Nederlands-Indië.
Website
: Museum Bronbeek
Het koloniale verleden van Nederland met name in Nederlands-Indië is het hoofdthema van Museum Bronbeek. Hierbij ligt de nadruk op het militaire aspect. De geschiedenis van het Koninklijk Nederlands- Indisch Leger (KNIL) en van de gekoloniseerde tegenstanders staan centraal.
Museum | Arnhem
: Tropenmuseum
Het Tropenmuseum opende in 1871 als het Koloniaal Museum zijn deuren. Het doel van het museum was de 'grondstoffen, natuurvoortbrengselen en volksvlijt uit de Nederlandsche overzeesche bezittingen' te tonen. Dat doet het museum nog steeds, al is er nu ook aandacht voor andere culturen.
Museum | Amsterdam
: Het Sieboldhuis
Het Sieboldhuis toont een collectie Japanse voorwerpen in een zeventiende eeuws grachtenpand. Het pand was ooit eigendom van Phillip von Siebold die namens Nederland op Deshima in Japan was gestationeerd. Daar legde hij een grote verzameling Japanse voorwerpen aan die nu in Leiden bekeken kunnen worden.
Museum | Leiden
: Museum De bewogen jaren
Het museum is een oorlogs- en verzetsmuseum, dat de periode van 1939 tot 1950 omvat. De ervaringen van zowel militairen als burgers uit die periode worden verteld. Geprobeerd wordt een 'route te schetsen' door de Tweede wereldoorlog in Europa en Azië en de politionele acties in ons voormalig Nederlands-Indië.
Museum | Hooge Mierde

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links