De geschiedenis van kranten

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van kranten.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: De krant van toen
Doorzoek hier het digitale archief van de drie dagbladen in noord Nederland; het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad. Plus ook de vele weekbladen van NDC mediagroep en meer. Op de site is ook een rubriek met oude kaarten van Friesland en de rubriek In Beeld te vinden.
Website
: Historische kranten in Delpher
De Koninklijke Bibliotheek is gestart met het digitaliseren van de historische krantencollectie. Via deze website zijn de miljoenen krantenpagina's doorzoekbaar. Je kunt zoeken in kranten uit de 17e, 18e, 19e en de 20e eeuw.
Website
: Historische Kranten Overzichtspagina
Op deze startpagina wordt een overzicht bijgehouden van websites waarop historische kranten geraadpleegd kunnen worden. Het overzicht omvat zowel Nederlandse als buitenlandse kranten.
Website
: Nederlands Persmuseum
Het Persmuseum gefuseerd met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het gebouw van het Persmuseum in Amsterdam sloot op 19 juni 2017 zijn deuren voor het publiek. Het IISG beheert collectie van het voormalige Persmuseum. Voor het doorzoeken en raadplegen van de collectie, het aanvragen van reproducties en contact over de collectie kun je terecht bij het IISG.
Museum | Amsterdam
: Europese kranten
Vier eeuwen aan gedigitaliseerde kranten zijn via deze website beschikbaar gemaakt. Via de engelstalige site.De kranten zijn afkomstig uit twintig landen en bestrijken de periode van 1618 tot 1996. Leuk om te bekijken zijn de blogs over bijvoorbeeld het lezen van kranten of oude voedseladvertenties.
Portal

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links