De geschiedenis van kunstverzamelaars

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van kunstverzamelaars.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Marie Tak van Poortvliet Museum
Het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg ontleent zijn naam aan de kunstverzamelaarster, antroposofe en landbouwpionierster Marie Tak van Poortvliet (1871-1936) die in het begin van de twintigste eeuw een villa in Domburg liet bouwen. Ze speelde een belangrijke rol in het ontstaan van de kunstenaarskolonie in Domburg.
Museum | Domburg
: Museum Bredius
Abraham Bredius is voornamelijk bekend geworden als Rembrandtkenner, verzamelaar, directeur van het Mauritshuis en archiefvorser. Toen Bredius in 1922 besloot om in Monaco te gaan wonen liet hij zijn huis met kostbare inrichting aan de gemeente, die het na zijn dood zou erven. De collectie is nu te zien in een ander pand, maar nog steeds bijzonder.
Museum | Den Haag
: De Mesdag Collectie
De Mesdag Collectie bevat de uitzonderlijke verzameling 19de-eeuwse kunst van de beroemde zeeschilder en kunstverzamelaar Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Een selectie is te zien in het woonhuis van schilder Mesdag en zijn vrouw, maar ook de site geeft veel informatie over de collectie..
Museum | Den Haag
: Huis van Gijn
Dit museum is het eigenlijk gewoon het huis van een verzamelaar waar honderd jaar niets aan veranderd is. En dat is ook het leuke eraan... De collectie speelgoed, kunstnijverheid, prenten en tekeningen laten zien wat een advocaat/bankier in de negentiende eeuw leuk vond om te verzamelen.
Museum | Dordrecht
: Galerij Prins Willem V
De Galerij Prins Willem V wordt wel het verborgen juweel van Den Haag genoemd. Prins Willem V van Oranje-Nassau liet de zaal in 1774 bouwen om er zijn indrukwekkende schilderijenverzameling tentoon te stellen. De schilderijenverzameling van de Prins vormde de basis voor de collectie van het Mauritshuis. Beroemde meesterwerken als De stier van Potter en Het aards paradijs van Rubens en Brueghel werden ooit in deze Galerij tentoongesteld. Sinds enkele jaren is de Galerij Prins Willem V in oude luister hersteld. Ruim 150 oude meesters uit de collectie van het Mauritshuis hangen er nu weer.
Museum | Den Haag

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links