De geschiedenis van muziekautomaten en speeldozen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van muziekautomaten en speeldozen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Theaterorgels.nl
Deze site van de Orgelfederatie geeft veel informatie over de theaterorgels in Nederland. Deze orgels werden in bioscopen geplaatste om stomme films met muziek te begeleiden. Om dat zo goed mogelijk te doen zijn er niet alleen orgelpijpen maar ook xylofoons, drums, pianosnaren of zelfs een klokkenspel ingebouwd. Deze extra instrumenten worden ook vanaf het klavier bediend. Kortom heel bijzondere instrumenten.
Website
: Museum Speelklok
Museum Speelklok presenteert een collectie automatische muziekinstrumenten vanaf de 15de eeuw. Carillonklokken, speeldozen, pianola's, de zingende nachtegaal, buikorgels, smartlappen, tingeltangels, automatische orkesten zoals de beroemde Vioolspeler, straat-, kermis- en dansorgels spelen live tijdens de rondleidingen.
Museum | Utrecht
: Kijk en luistermuseum
Dit museum heeft eigenlijk twee collecties. De eerste collectie laat aan de hand van archeologische vondsten en oude gereedschappen en kleding de historie van de streek zien. Daarnaast heeft het museum een collectie mechanische muziekinstrumenten, vandaar de naam: kijk en luistermuseum.
Museum | Bennekom
: Pianolamuseum
Het Pianola Museum, een van de kleinste musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van pianola's, reproduktiepiano's en aanverwante zaken. Het muziekarchief omvat bijna 20.000 muziekrollen die op de zeer uiteenlopende instrumenten afgespeeld kunnen worden.
Museum | Amsterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links