De geschiedenis van sleepvaart

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van sleepvaart.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Nationaal Sleepvaartmuseum
Het Sleepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van zee-, binnen- en havensleepvaart, van de Rijnsleepvaart en de berging. Daarnaast heeft het een documentatiecentrum.
Museum | Maassluis
: Museum Maassluis
De historische collectie vertelt de geschiedenis van Maassluis die begint rond de veertiende eeuw. Maassluis ontwikkelt zich in de zeventiende een achttiende eeuw tot een welvarende vissersplaats. Later doen zeesleepvaart en loodswezen hun intrede.
Museum | Maassluis
: Maritiem Portal
Deze website is een geweldig startpunt voor wie meer wil weten over maritieme geschiedenis. Informatie over en van zowel musea als archieven is hier te vinden, evenals een agenda en nieuws over nieuwe publicaties en onderzoeken.
Portal
: De Furie
De Furie is de laatste stoomaangedreven zeesleepboot van Nederland. Gebouwd in 1916 voer ze tot de jaren zeventig in Zweden. Daarna speelde de boot een rol in de televisieserie Hollands Glorie.
Museumschip | Maassluis
: Zeesleper Elbe
Hoewel dit schip al twee keer is gezonken laten de vrijwilligers van de Elbe het hoofd niet hangen. De zeesleper ligt in de haven van Maassluis en wordt opgeknapt.
Museumschip | Maassluis
: Museumschip Hudson
De 'Hudson' is uniek: het is de enige vooroorlogse (motor)zeesleper die nog in Nederland bestaat. Alle slepers van voor 1940 zijn of gesloopt of op een andere manier verloren gegaan.
Museumschip | Maassluis

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links