De geschiedenis van smederij

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van smederij.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 9
: Dutch Artefacts - bodemvondsten en antiquiteiten
Op Dutch Artefacts vind je de grootste Nederlandstalige database en fotogallerij van nep en namaak antiquiteiten die de ronde doen op de (Nederlandse) markt. Er is een grote collectie eigen bodemvondsten te zien. Daarnaast is er een bibliotheek en bevat de site een unieke collectie van smeedmerken.
Website
: Cultuurhistorisch Museum Texel
Dit museum laat het boerenleven van het eiland Texel zien. Het is gehuisvest in een unieke stolpboerderij, waar de sfeer van het oude Texel terug is te vinden. Bekijk de boerenwagens, oude landbouwmachines en imposante koetsen en zie hoe vroeger melk en kaas werden gemaakt. Daarnaast is er een volledig ingerichte smederij, waar een smid demonstraties geeft.
Museum | De Waal
: Museum de Koperen Knop
Het museum is gevestigd in een 17e eeuwse boerderij van het hallehuistype. Het bestaat uit een voormalige boerenhofstee met erf, tuin en enkele bijgebouwen.
Museum | Hardinxveld-Giessendam
: d'Oale Smederie
De smederij is het hart van dit 'levende' museum met een dubbel smidsvuur en daarboven een 200 jaar oude blaasbalg. Ook andere materialen uit de smederijgeschiedenis zijn er te vinden: antieke boormachines, vitrines met diverse kleine smederijvoorwerpen en uit de tijd van Napoleon een oude veldsmidse met een veldaambeeld.
Museum | Hellendoorn
: Tractor- en werktuigenmuseum Jan Drenthe
In een smederij en werkplaats uit de jaren vijftig zijn veenkoloniale landbouwmachines van voor en na de 2e Wereldoorlog te zien. Dit zijn bijvoorbeeld zelfgemaakte ploegen, eggen en schoffeltuigen. Voorts omvat de collectie tractoren, zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines en stationaire motoren en oude miniaturen.
Museum | Valthermond
: Museumboerderij Vreeburg
De gerestaureerde zeventiende eeuwse stadsboerderij Vreeburg doet dienst als streekmuseum voor de streek rond Schagen. Het leven en werken in deze streek staan centraal in de vaste collectie, bijvoorbeeld in de oude smidse. Daarnaast zijn er jaarlijks wisselexposities over allerlei onderwerpen te zien.
Museum | Schagen
: Boerenbondsmuseum
Zien en ruiken hoe het was op een boerderij anno 1900, dat is de rode draad in het Boerenbondsmuseum. Het is een levend museum: er worden dieren gehouden en akkers bewerkt zoals dat in vroeger tijden gebeurde. Verder is er een dorpsplein met winkel, kroeg en smederij, ook zoals in vroeger tijden in gebruik.
Museum | Gemert
: Het Land van Strijen
Dit museum toont de geschiedenis van Strijen. Van archeologische vondsten afkomstig van de allereerste streekbewoners, tot stijlkamers uit de vorige eeuw. Een belangrijk onderdeel van het museum is de smederij die nog regelmatig gebruikt wordt.
Museum | Strijen
: Smederijmuseum Nieuwkoop
Dit museum bevat, behalve de twee oorsronkelijke smidsvuren met blaasbalg, een verzameling gereedschappen en materialen die gebruikt werden in de vele Nieuwkoopse kleine smederijen in de tijd van de turfwinning in de Nieuwkoopse polder. Er wordt nog regelmatig gesmeed in het museum.
Museum | Nieuwkoop

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links