De geschiedenis van sport

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van sport.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 8
: Sportgeschiedenis
Een degelijke website met veel informatie over de geschiedenis van de Nederlandse sport.
Website
: Olympisch erfgoed
In meer dan honderd jaar heeft NOC*NSF, en voorheen het Nederlandsch Olympisch Comité, een uiterst boeiende collectie Olympisch sporterfgoed opgebouwd. Medailles, kleding, foto's, oorkondes: het zijn voorwerpen die gezamenlijk het verhaal vertellen van de Nederlandse Olympische en Paralympische sport. Op deze website vindt u talloze verhalen, foto's en videomateriaal uit de sportieve geschiedenis van Nederland.
Website
: Kaatsmuseum (Kaetsmuseum)
Kaatsen wordt bijna alleen nog maar in Friesland gespeeld, en daarom zijn kaatsbond en kaatsmuseum ook in die provincie te vinden. In het museum kan ook zelf gekaatst worden.
Museum | Franeker
: Museum Heerenveen
Dit museum in Heerenveen heeft een brede collectie. De vaste presentatie beslaat de cultuurgeschiedenis van Heerenveen en omgeving. Blikvanger is een stadsmaquette van Heerenveen anno 1830. Ook de vorstelijke geschiedenis van Oranjewoud komt in het museum aan bod. Verder nog een complete veenarbeiderswoning, Abe Lenstra en andere Heerenveense sporthelden en een 19de eeuwse apotheek die nu de museumwinkel is.
Museum | Heerenveen
: Het eerste Friese Schaatsmuseum
Dit museum heeft de grootste schaatscollectie ter wereld. Daarnaast is er ook te zien hoe schaatsen gemaakt worden, is aandacht voor allerlei wedstrijdvormen en natuurlijk ruime aandacht voor de Elfstedentocht. Rode draad door het museum is ijspret.
Museum | Hindeloopen
: Groninger Schaatsmuseum
In het Groninger Schaatsmuseum ga je terug in de tijd om uiteindelijk via diverse modellen van de vele schaatsfabrikanten, posters en beeldjes en alles wat met de schaatssport te maken heeft in de 20e eeuw terecht te komen.
Museum | Sappemeer
: Duikmuseum Lemmer
In het Duikmuseum vind je een schat aan voorwerpen die met duiken te maken hebben. Als je de enorme helmen, duikpakken en een onderwatertelefoon waarmee het zelfs mogelijk was onder water contact te maken.
Museum | Lemmer
: Bridgemuseum en Museum van het kaartspel
Het Bridgemuseum in Leerdam heeft een gigantische collectie over en rond het kaartspel bridge. Leermethodes, boeken, spelattributen (troefindicators) en curiosa (bridgekroepoek), alles gaat over bridge. Ook zijn er onderscheidingen te zien van voormalig (wereld-)kampioenen.
Museum | Leerdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links