De geschiedenis van stoomtrams

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van stoomtrams.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 3
: Stoomtrein Katwijk Leiden - Smalspoormuseum
Van lorrie tot stoomlocomotief, van mijnwagen tot personenvervoer, alles vindt je in het Nationaal Smalspoormuseum. Deze vorm van transport was tot vijftig jaar geleden niet weg te denken bij de aanleg van wegen, dijken en kanalen, in de turfwinning en de tuinbouw en niet te vergeten bij de vele steenfabrieken die ons land kende. Wie het leuk vindt kan ook een ritje maken in de stoomtrein.
Museum | Valkenburg
: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Een ritje met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is een reis door de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Behalve de fraaie collectie Nederlands stoomtrammaterieel vindt u in het Museum ook een grote collectie historische bagage, authentieke seinen en seintoestellen en een grote hoeveelheid documentatie.
Museum | Hoorn
: Museum R.T.M. Ouddorp
Museum R.T.M. Ouddorp laat materieel zien en rijden van voorheen de N.V. Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM). Deze reed niet alleen in Rotterdam maar ook naar de eilanden onder die stad. Op een zes kilometer lange baan laten vrijwilligers u ervaren hoe eens een groot stoomtrambedrijf eruit heeft gezien.
Museum | Ouddorp

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links