De geschiedenis van stoomtreinen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van stoomtreinen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Stoomtrein Katwijk Leiden - Smalspoormuseum
Van lorrie tot stoomlocomotief, van mijnwagen tot personenvervoer, alles vindt je in het Nationaal Smalspoormuseum. Deze vorm van transport was tot vijftig jaar geleden niet weg te denken bij de aanleg van wegen, dijken en kanalen, in de turfwinning en de tuinbouw en niet te vergeten bij de vele steenfabrieken die ons land kende. Wie het leuk vindt kan ook een ritje maken in de stoomtrein.
Museum | Valkenburg
: Museum Stoomdepot
Museum Stoomdepot van de stoomstichting Nederland heeft een in klassieke stijl gebouwde locomotievenloods als thuisbasis. Op de vijf in de loods aanwezige sporen vinden de locomotieven onderdak, maar er zijn ook faciliteiten voor het ontvangen van bezoekers. Zo vind u op de 1e verdieping een kleine, nog in ontwikkeling zijnde, expositieruimte van waaruit u de restauratie van de locomotieven kunt volgen.
Museum | Rotterdam
: Museumspoorlijn Stichting Stadskanaal Rail
De Museumspoorlijn S.T.A.R. rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein tussen Veendam en Musselkanaal. Het spoor loopt langs de grens tussen Groningen en Drenthe: de Semslinie. Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland. Een unieke lijn met veel kunstwerken over de vele wijken en kanalen.
Museum | Stadskanaal
: Stoomtrein Goes-Borsele
De Stoomtrein Goes-Borsele brengt u terug in de jaren `30 van de twintigste eeuw, waar u te gast bent bij een Nederlands spoorwegbedrijf uit een lang vervlogen tijd.
Museum | Goes
: Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Station Simpelveld is het centrale punt van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Het voormalig grensstation is een spoorwegmuseum, het terrein om het gebouw een museaal spoorwegemplacement. Een ritje in een historische trein is ook mogelijk.
Museum | Simpelveld

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links