Vrouwengeschiedenis per week

Week 27
30 juni 2003 - 6 juli 2003

Billy Jean King
en The battle of the sexes


Billy Jean King

Deze week wordt er weer getennist om de titels op Wimbledon. Het recordaantal Wimbledon-titels is in handen van Billy Jean King: twintig keer wist ze een titel op dit tennistoernooi te bemachtigen. In het dames enkelspel won ze zes keer de titel, in het dubbelspel tien keer, en in het gemengd dubbelspel vier keer.
De meest besproken wedstrijd die King ooit speelde was The battle of the sexes. Deze legendarische tenniswedstrijd speelde King in 1973 tegen Bobby Riggs. Riggs had King uitgedaagd. Hij wilde met deze wedstrijd aantonen dat vrouwen niet kunnen tennissen en dat mannen altijd betere tennissers zijn dan vrouwen. Deze stellingname leverde Riggs de bijnaam Male chauvinist pig op. Rond de wedstrijd ontstond een enorme media-hype.

Bobby Riggs Aan het begin van de wedstrijd kwam Riggs in vrouwenkleren de baan op, om zijn stelling nog eens te onderstrepen (zie foto).
De wedstrijd werd door Billy Jean King met 6-4/6-3/6-3 gewonnen, waarmee Riggs voorgoed de mond leek te worden gesnoerd. King en Riggs bleven daarna overigens goede vrienden.
Meer lezen:
Meer over de 'Battle of the sexes' (in het engels)
De geschiedenis van het tennis
Meer over Wimbledon

Terug naar jaaroverzicht

Meer blogs over vrouwengeschiedenis

: Gesponsorde links