Vrouwengeschiedenis per week

Week 2
8 januari - 14 januari 2007

Vrouwen en darten


Vrouwen en darten

In Engeland is op dit moment weer het Lakeside-toernooi gaande, een van de twee wereldkampioenschappen voor darten. Omdat er in het darten twee sportbonden actief zijn, zijn er ook twee WK's. Het andere WK is onlangs gewonnen door Raymond van Barneveld.
Binnen de bonden lijkt het vrouwendarten niet veel aandacht te krijgen. Zo mogen vrouwen pas sinds 2001 meedoen aan 'de Lakeside'. Alle Lakeside vrouwen-toernooien zijn sindsdien gewonnen door dezelfde vrouw: Trina Gulliver. Bijna steevaste nummer twee (evenals op de wereldranglijst) is Francis Hoenselaar. Het toernooi is hierdoor niet erg spannend.
Het gebrek aan aandacht en interesse wordt ook herkend door de LDA, de Ladies Darts Association. De aanpak van de desinteresse door de LDA komt ons toch wat merkwaardig voor. Er wordt gestreefd naar 'Frisse dames, die op een serieuze manier topsport bedrijven. Dat zal de intentie en het “trade mark” van de dartende dames gaan worden. Professionaliteit, dus niet alleen zorgen voor een top-niveau qua darten, maar zeker ook uiterlijke en persoonlijke verzorging. Eenheid van tenue middels strakke richtlijnen, opgezet door Trina Gulliver en Francis Hoenselaar. Gedragscodes zullen óók een wezenlijk onderdeel van het totaal gaan uitmaken. Op die wijze zal dames darten ook commercieel aantrekkelijker worden.'
We hopen toch dat talenten als Carla Molema, Mieke de Boer en de Russin Dobromyslova zullen proberen Hoenselaar en Gulliver met goed darten van het podium te gooien, of ze nu 'fris en verzorgd' zijn of niet.

Heel veel informatie over darts, inclusief de Lakeside
Site over vrouwendarts van de LDA
De site van Trina Gulliver
Meer over Francis Hoenselaar
Radiofragment over de geschiedenis van het darten

Naar jaaroverzicht    Naar de index

Meer blogs over vrouwengeschiedenis

: Gesponsorde links